Силата на навиците
Силата на навиците

Силата на навиците

  • Модел: Силата на навиците
  • Наличност: В наличност
  • 14.95 лв.

Серия "Психология за всеки ден".

Как да поставим ново начало в живота и бизнеса? Искате да промените живота си? Да започнете да тренирате редовно? Да се освободите от излишните килограми? Да откажете пушенето? Да развиете успешен бизнес? Как да го постигнете?

Като промените навиците си. Ако разберете какъв е механизмът им, как възникват и как се затвърждават, тогава можете да ги накарате да работят за вас.

След задълбочено проучване на навиците на отделни хора, на големи компании и дори на обществото като цяло, Чарлс Дюиг установява, че е достатъчно да променим един ключов навик, за да постигнем значима промяна. От книгата ще научите защо някои хора и компании не успяват да се променят, въпреки дългогодишните си усилия, докато други го правят сякаш за една нощ. Ще посетите лаборатории, където невролозите изучават как се формират навиците. Ще откриете до каква степен изградените навици са били решаващи за успеха на олимпийския рекордьор Майкъл Фелпс, на основателя на „Стaрбъкс“ Хауърд Шулц, на бореца за граждански права Мартин Лутър Кинг. Ще надникнете в кухнята на „Проктър и Гембъл“ и в организацията на „Анонимните алкохолици“. Ще посетите някои от най-големите американски болници и отбори от Националната футболна лига и ще се убедите как чрез промяна в навиците може да се печелят милиони и дори да се спасяват животи. Ще се уверите, че именно в навиците ни се крие тънката граница между успеха и провала, живота и смъртта. 


Забавна и любопитна книга – сериозен поглед към науката за формиране на навиците и промяната.
Ню Йорк Таймс Бук Ревю


Историите, които Дюиг е вплел в книгата, са много любопитни сами по себе си, но придобиват допълнителна тежест, когато онагледят как работят навиците. Читателите ще придобият свежи идеи за собственото си поведение и податливостта си на промяна.
Асошиейтед Прес

Ключови характеристики
ISBN 9789542612018
SKU BKBKZ000150
Автор Чарлс Дюиг
Брой страници 368
Жанрове Личностно развитие, Популярна психология, Психическо здраве и самоусъвършенстване
Издателство Хермес
Категория Здраве, семейство, благополучие Хермес

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение