Семейство Мейзга
Семейство Мейзга

Семейство Мейзга

  • Модел: Семейство Мейзга
  • Наличност: В наличност
  • 13.00 лв.

„Семейство Мейзга“ разсмива и в книга!

Приключенията от унгарския сериал – култови и за четене


Най-щурото семейство отсам Желязната завеса се завръща! Счетоводителят Гейза Мейзга и благоверната му Паула, заедно с шантавата им щерка Криста и изобретателното синче Аладар ще ви се изтърсят след броени дни. Този път няма да влязат през телевизора, както го правеха през 80-те години на ХХ век в култовата поредица на унгарската телевизия „Семейство Мейзга”, а ще се промъкнат лист по лист между кориците на новата книга на издателство „Лист”. Съседът Мариш неизменно ще ги държи под око и ще се намесва в ключовите моменти на действието – точно както го прави и в анимационното филмче на Йожеф Ромхани и Йожеф Неп. Тук е и човекът с антенките от XXX век Емзеперикс.

Амбициозното издателство пуска за първи път в България приключенията на фамилията във формат за четене в превод на Ержи Марковска и с оригиналните изображения към сериала. Автор на хрониката с картинки от малкия екран е Риго Бела, а илюстрациите - на Бела Терновски, Лайош Чакович и Миклош Вейгер.
През 80-те години, когато поредицата неколкократно се излъчваше у нас, улиците опустяваха, а след всеки нов епизод диалозите тутакси влизаха в речника на средностатистическото българско семейство.

Заклетите фенове на анимацията едва ли са забравили репликата: „Ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел!”, произнасяна ту с гняв, ту със самосъжаление, ту с примирение. Сега ще попълнят колекцията си с още бисери на фамилия Мейзга.

Сред страниците читателят ще открие любимите истории „Дистанционен сервиз”, „Автотормоз”, „Мозъчен стимулатор”, „Оранжерия-гигантерия”, „Времеразширителят”, „Космическо пътешествие”. Накрая авторът Бела Риго е написал и писмо, в което се обръща както към зрителите опреди близо 40 години, така и към техните деца и внуци. Какво пише там ли? „Дай паричка, ще ти кажа!”.

 

Гейза Мейзга веднага се сеща, че този човек също е палач, дори да е пенсиониран.
– Паула, давай да бягаме!
– А съкровището?
– Предпочитам да работя извънредно...
– За какво ми трябваше... – пъхти Паула. – Да бях се омъжила за Пища Хуф-Хуф-Хуфнагел!

Ключови характеристики
ISBN 9786197350180
SKU BKCH0000365N
Автор Бела Риго
Брой страници 144
Жанрове Сериал
Издателство Лист
Категория Детски Детска литература

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение