Sapiens. Кратка история на човечеството
Sapiens. Кратка история на човечеството

Sapiens. Кратка история на човечеството

  • Модел: Sapiens. Кратка история на човечеството
  • Наличност: В наличност
  • 37.00 лв.

Преди едва 100 000 години цели шест вида хора обитават Земята. Днес обаче има само един. Ние. Homo sapiens.

Как нашият вид е надделял в битката за надмощие? Как нашите предшественици, водещи живот на странстващи събирачи, са уседнали, създавайки градове и царства? Как се е формирала вярата в боговете, в нациите, в човешките права? Как се изгражда доверие към парите, книгите и законите? Как попаднахме в капана на бюрокрацията, графиците и културата на потребление? Как ще изглежда светът в следващите хилядолетия?

В своята книга доктор Ювал Ноа Харари обхваща цялата човешка история - от първите хора до радикалните и понякога унищожителни революции - когнитивната, земеделската и научната. Използвайки данни от биологията, антропологията, палеонтологията и икономиката, той изследва как ходът на историята е формирал човешките общества, животните и растенията около нас и дори собствената ни личност.

Станали ли сме по-щастливи? Можем ли да се освободим от архаичните черти на нашите предшественици, прозиращи все още в нашето поведение? Можем ли да направим нещо, за да променим идните векове?

Смела, обхватна и провокативна, книгата "Сапиенс" отправя предизвикателство към всичко, което си мислим, че знаем за хората, за техния ум, действия, възможности или... бъдеще.

Ключови характеристики
ISBN 9786191529506
SKU BKBKI001242
Автор Ювал Харари
Брой страници 284
Жанрове Икономика, История, Културология
Издателство Изток-Запад
Категория История, културология и публицистика Изток-Запад

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение