Рекет
Рекет

Рекет

  • Модел: Рекет
  • Наличност: В наличност
  • 14.95 лв.

След 9 книги документалистика Евгений Тодоров най-после се е решил да навлезе в територията на художествената измислица. Макар че много от историите в тази книга изобщо не изглеждат измислени.

Времето на повествуванието – макар и да не е точно определено, може да се отнесе най-общо към онзи български феномен, наречен Преход.

При рязка смяна на икономическите и политическите модели настъпва дислокация на социални пластове, както твърдят специалистите. Едни хора изплуват на повърхността – много често като мръсна пяна, други потъват... Или бягат нанякъде.

В тази книга има цяла галерия герои на Прехода, които са успели да забогатеят и да придобият власт. Тези хора са ни сравнително познати. Някои от тях са възпети във високотиражни литературни произведения.

Тази книга обаче е различна. Тя се занимава най-вече с жертвите на Прехода, с онези интелигентни, а може би и талантливи хора, които не могат да намерят мястото, което заслужават. Някои от тях не искат да се примирят със системата. И тръгват срещу нея с едно от изпитаните ѝоръжия: РЕКЕТА...

Ключови характеристики
ISBN 9789542619697
SKU BKBK0006466N
Автор Евгений Тодоров
Брой страници 160
Жанрове Съвременни
Издателство Хермес
Категория Друга проза

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение