Похитителят на мълнии (Пърси Джаксън и боговете на Олимп 1)
Похитителят на мълнии (Пърси Джаксън и боговете на Олимп 1)

Похитителят на мълнии (Пърси Джаксън и боговете на Олимп 1)

  • Модел: Похитителят на мълнии (Пърси Джаксън и боговете на Олимп 1)
  • Наличност: В наличност
  • 12.90 лв.

Любимата поредица на Рик Риъдрън „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в нов облик.

Геройските приключения на Пърси и неговите приятели от лагера на Нечистокръвните с нови корици от ИК „Егмонт“. Те отново са дело на Джон Роко – художник на всички американски издания на романите на писателя.

Запознайте се с Пърси Джаксън, който е на път да бъде изгонен от училище... от поредното училище.

Непокорен, побойник, слаб ученик, той осъзнава, че не е като останалите деца, но искрено се старае поне малко да прилича на тях. Всичко, което Пърси иска е да бъде обикновено 12-годишно момче. Да, но обикновените момчета не са преследвани от чудовища и не изпаряват учителките си по математика. Освен това страда от дислексия (защото мозъкът му е настроен за старогръцки) и Синдром на дефицит на вниманието (защото има силно развити бойни инстинкти). Звучи ви странно?

Е, той е син на Посейдон, древногръцкия бог на моретата. А когато мълнията на Зевс е открадната, Пърси е принуден да поеме изключително опасна мисия през територията на САЩ, за да я открие.

Ако си взел тази книга, защото подозираш, че и ти си като мен, по-добре я захвърли веднага.
Повярвай в лъжите, които мама и татко са ти наговорили за раждането ти, и се опитай да живееш нормално.
Да си син на божество е опасно. И страшно. Най-често води до смърт по особено жесток начин.

Да не кажеш после, че не съм те предупредил...

Идеята за „Похитителят на мълнии” и последвалата го поредица за приключенията на младия герой Пърси Джаксън се ражда, когато Риърдън започва да разказва истории за лека нощ на малкия си син Хейли. Точно преди това момчето е диагностицирано със Синдром на дефицит на вниманието и дислексия и изпитва затруднение да запомня материала в часовете по древногръцка митология. Риърдън, който преподава на средния курс дълги години, избира любими свои митове и удовлетворява желанието на сина си. Скоро обаче авторът изчерпва съществуващите истории и, за да не започне да повтаря вече разказаните, измисля Пърси Джаксън, пренася Олимп в Ню Йорк и пуска Пърси на приключение, по време на което трябва да открие откраднатата мълния на Зевс. След като чува края, Хейли моли баща си да опише приключенията на Пърси Джаксън в книга. Останалото, както се казва, е история...

Първата част от поредицата „Похитителят на мълнии” излиза в САЩ на 28 юли 2005 година и само до края на годината от нея са продадени 1,2 милиона копия. До 2009 г. приключенията на Пърси се развиват в още четири книги. Към края на 2009-та петте книги от поредицата са преведени в повече от 34 страни по света и са продадени в около 10 милиона копия. Поредицата е вече 133 поредни седмици в челната десятка на класацията на „Ню Йорк Таймс” за най-продавани книги. Книгите са безспорен световен бестселър и са носители на редица литературни награди и отличия, сред които и престижната „Марк Твен” за детска литература. Българският принос към този дълъг списък е полученото в началото на тази година отличие „Международен хит на годината” на Националния клуб за фентъзи и хорър.

Ключови характеристики
ISBN 9789542704317
SKU BKCH0000692
Автор Рик Риърдън
Брой страници 352
Жанрове Приключенски, Фентъзи
Издателство Егмонт-България
Категория Детски Научна фантастика, фентъзи и хорър Детска литература

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение