Победа над греха
Победа над греха

Победа над греха

  • Модел: Победа над греха
  • Наличност: 2-3 Дни
  • 23.90 лв.

Джон Оуен (1616–1683) е сред най–известните пуритани, трудовете му се четат и ценят и днес. Настоящата книга „Победа над греха“ включва трактатите: „Изкушението“, „Умъртвяването на греха“, „Обитаващият в нас грях“. Те представляват сериозно и задълбочено изследване на реалност, с която всеки християнин е длъжен да бъде запознат.

Сам Оуен изтъква в увода към третата част, че причината за написването ѝ е: „Да се разгледа сегашната ситуация и състояние на вярващите като цяло; видимите доказателства за теснотата на сърцата и духовете им; огромната неспособност да се справят с изкушенията, които ги връхлитат, заради мира, който намират в света; разделенията, които ги обграждат и от които страдат“. Нещо, което със сигурност не е по–малко актуално и днес.

В Савойската декларация на вярата, в чието написване участва и той, се казва: „Заради изкушенията на Сатана и света, заради надделяващата у тях поквара и пренебрегването на средствата за устояване е възможно избраните да паднат в сериозни грехове, където да останат за известно време“ (17:3). От тази книга на Оуен вярващият и боящ се от Бог християнин може да извлече безценни уроци за своя живот във вярата, които да го предпазват от това.

Ключови характеристики
ISBN 9789544075811
SKU BKBK0020258N
Автор Джон Оуен
Брой страници 550
Жанрове Духовна и философска проза, Религия, Християнство
Издателство Нов Човек
Категория Духовност, митология, езотерика

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение