Падингтън в зоопарка
Падингтън в зоопарка

Падингтън в зоопарка

  • Модел: Падингтън в зоопарка
  • Наличност: В наличност
  • 4.50 лв.

Вече повече от 50 години подвизите на Мечето Падингтън радват децата от цял свят. Сега вече историите за мечето от Тъмно Перу за най-малките читатели от 2 до 6 години. 

 

Падингтън тръгва на разходка в зоопарка с достатъчно сандвичи с мармалад, за да има за целия ден.

За беда всички в зоологическата градина искат да ги опитат!


Винаги безкрайно съм уважавал Падингтън. Той е истинска британска институция.
Стивън Фрай

 

Преводът е дело на Димана Илиева. Изданието е илюстрирано от Р. У. Али.

 

  

 

♦  ♦  ♦

Автор на повече от сто книги, Майкъл Бонд е роден в Нюбъри, Бъркшир, през 1926 г. и отраства в Рединг. На четиринайсет години завършва училище и през следващата година работи в адвокатска кантора, след което постъпва в БиБиСи като инженер. През войната служи в Кралските военновъздушни сили и в армията. Първия си разказ написва през 1947 г., докато частта му е разквартирувана в Кайро. Доброто му приемане в списание "Лондонско мнение" подсказва кълновете на успешна бъдеща кариера, но преди изцяло да се посвети на писането, той прекарва дълги, щастливи и плодотворни години като телевизионен оператор в БиБиСи.

Вдъхновението за най-известната му творба го спохожда една зима на Бъдни вечер, докато търси подслон от снега в прочутия лондонски магазин "Селфридж". Там попада на забравена играчка на щанда – малко мече. От него се ражда Мечето Падингтън, чието първо издание излиза през 1958 г. Мечките нямат нужда от особени увещания и оттогава Падингтън е изпълнил страниците на 14 повести, различни книжки с картинки и много други текстове, написани за младите духом на всякаква възраст.

Ключови характеристики
ISBN 9789545400971
SKU BKCH000328
Автор Майкъл Бонд
Брой страници 24
Издателство Агата-А
Категория Детски Детска литература

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение