Мечокът и Славеят (твърди корици)
Мечокът и Славеят (твърди корици)

Мечокът и Славеят (твърди корици)

  • Модел: Мечокът и Славеят (твърди корици)
  • Наличност: В наличност
  • 19.90 лв.

‌В прегръдките на руската пустош зимата трае цяла вечност, а снежните преспи са по-високи от къщите. Но на Василиса това не ѝ пречи. Тя прекарва вечерите сгушена около топлината на огъня, обградена от обичните си близки, докато слуша приказките на бавачката си. Любимата й приказка е за Мраз – синеокия зимен демон, който се появява в ледените зимни вечери, за да отведе непредпазливите души. Бавачката разказва, че мъдрите хора се боят от него и че почитането на духовете предпазва дома им от зло.

След като майката на Василиса умира, баща ѝ отива в Москва и се връща с нова съпруга. Тя ненавижда селските порядки и забранява почитането на духовете. Всички смирено се съгласяват, но Василиса е ужасена, защото усеща, че това ще донесе само нещастия.

И се оказва права – реколтите загиват, зли същества от гората започват да се приближават и нещастие се настанява в селото. През това време мащехата на Василиса става все по-сурова с нея.

Опасността приближава и Василиса трябва да се противопостави дори на близките си, като призове опасни дарби, които дълго е потискала. Възможно ли е най-страшните приказки на бавачката всъщност да се окажат реалност?

Красива зимна история, пълна с магия, чудовища и опасностите от това да пораснеш.
Наоми Новик

 

Завладяващ и лиричен, дебютният роман на Катрин Арден докосва сърцата и ускорява пулса. Очаквам с нетърпение следващата нейна книга.
Тери Брукс

 

Прекрасно построен разказ за семейството и суровите чудатости на необятната зимна магия.
Робин Хоб

Ключови характеристики
ISBN 9786191710478
SKU BKCH0000368N
Автор Катрин Арден
Брой страници 368
Жанрове Тийнейджърски
Издателство Orange Books
Категория Детски Детска литература

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение