Мъдростта на Шри Чинмой
Мъдростта на Шри Чинмой

Мъдростта на Шри Чинмой

  • Модел: Мъдростта на Шри Чинмой
  • Наличност: В наличност
  • 20.00 лв.

„Мъдростта на Шри Чинмой”, книга за духовното израства и събуждане на висшия Аз!

Шри Чинмой (1931-2007) е духовен учител, мистик и радетел за световен мир, роден в Индия, но развил делото си на Запад. Името Чинмой означава “изпълнен с божествено съзнание” и сякаш ознаменува целия му път на посветено служене на Бог. Но заедно с това Шри Чинмой служи и на човечеството, изповядвайки философията за единство.

Шри Чинмой е вписал своите размисли по тези теми в литература, която е нестихващ извор на мъдрост за всеки търсач на Истината. Творческият потенциал на автора остава неизчерпаемо мощен и озарен от Божията промисъл през целия му земен път. Той ни дарява с изключително изобилното наследство от над 1300 книги. Настоящата е сборник от текстове на Шри Чинмой, извлечени от многобройните предхождащи издания. Своеобразен синтез на словото му, наситено с прозрения по всички въпроси за духовния живот.

„Мъдростта на Шри Чинмой“ е ценен наръчник за всеки човек, тръгнал по пътя на осъзнаването. Поднесена във формата на въпрос-отговор, книгата може да се препрочита многократно без читателското впечатление да избледнее. Мозайката от проникновени размисли всеки път ни разкрива нещо ново, подтиква ни към вдъхновен анализ. Дълбоко философски, тези слова при всеки прочит могат да се тълкуват от различен ъгъл. Красноречието предоставя увлекателна игра за ума, която обаче ще разтвори дверите на съзнанието ни, за да го извиси и освободи от старите концепции.

Шри Чинмой е учител на тишината. Неговият основен метод е медитацията, където сърцето се отваря и човек чува безмълвието, но именно защото вярва в тази интегралност на нещата, той е усвоил и други начини да предаде учението си. Шри Чинмой ни дава музика, изобразително изкуство, спортни мероприятия, за да са в хармония всичките пластове на тялото ни. А тази книга е ярък образец за висотата на писаното му слово, онзи негов способ, който работи с най-мощния човешки инструмент - ума.

Ключови характеристики
SKU BKBK0009556N
Автор Шри Чинмой
Брой страници 412
Жанрове Будизъм, Духовна и философска проза, Езотерика, Медитация
Издателство Шри Чинмой Център
Категория Духовност, митология, езотерика

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение