...и белите сенки в гората (Сянката над каменната пейка 2)
...и белите сенки в гората (Сянката над каменната пейка 2)

...и белите сенки в гората (Сянката над каменната пейка 2)

  • Модел: ...и белите сенки в гората (Сянката над каменната пейка 2)
  • Наличност: В наличност
  • 12.00 лв.

Мистерията от „Сянката над каменната пейка” продължава

Вече знаем историята на Берта и Каролин – двете полусестри, дъщери на един и същи баща. Но родството им си остава тайна за другите членове от семейството. Берта иска да се сближи с Каролин, но как, при положение че сестра ѝ е прислужница в дома им, а тя самата – „господарка“?
Двете сестри решават да си потърсят работа заедно извън дома. Надяват се така най-сетне да намерят път една към друга. Но вместо да прислужват в някой селски чифлик, каквото е първоначалното им намерение, те постъпват в замък с романтичното име „Розов дар“.

Каролин се влюбва от пръв поглед в мястото и обитателите му, а Берта се надява новият им живот най-сетне да сложи край на потулените истини. Зад идиличното име на замъка обаче се крият усойни коридори, призрачни видения и ревностно пазени тайни, а историята на децата на собствениците, близнаците Арилд и Росилда, далеч не е изтъкана само от рози. Около „Розов дар“ витае зловеща прокоба. От намеци и откъслечни фрази Берта сглобява мозайката на покъртителната трагедия, сполетяла неотдавна замъка. Оказва се, че онова, което се мълви под секрет, е само незначителна част от истината…

♦  ♦  ♦

Шведската писателка Мария Грипе е едно от най-големите имена в съвременната литература за деца. Наред с множеството национални и международни награди тя е отличена и с медала „Х. Кр. Андерсен” – най-голямото отличие за детски автор в света. Българските читатели я познват от „Книга за Хюго и Юсефин” и „Агнес Сесилия. Една тайнствена история”.

Ключови характеристики
ISBN 9789543573264
SKU BKCH0003867
Автор Мария Грипе
Брой страници 408
Жанрове Мистерии, Приключенски
Издателство Емас
Категория Детски Детска литература

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение