Хари Потър и Стаята на тайните (илюстровано издание)
Хари Потър и Стаята на тайните (илюстровано издание)

Хари Потър и Стаята на тайните (илюстровано издание)

  • Модел: Хари Потър и Стаята на тайните (илюстровано издание)
  • Наличност: В наличност
  • 45.00 лв.

В тиха вечер пред вратата на една от къщите на тиха уличка е оставено момченце с мълниевиден белег на челото...

Когато малкото опърпано домашно духче Доби се появява неочаквано на "Привит Драйв" и настоява Хари да не се завръща в "Хогуортс", момчето заподозира, че това е работа на неговия враг Драко Малфой. Вече далеч от ужасните Дърсли, благодарение на Рон Уизли и една магическа летяща кола, Хари прекарва остатъка от лятото в Хралупата. Животът със семейство Уизли е така изпълнен с разсейващи вълшебства, че Хари бързо забравя за страховитите предупреждения на Доби.

Но обратно в училището зловеща заплаха, изписана в мрачен коридор, напомня за предсказанието на Доби, че ще се случат ужасяващи неща...

Приключението на Хари продължава...


Потопете се отново в позната история за Момчето, което оживя с първото илюстровано издание на вълшебната класика на Дж. К. Роулинг. Историята на Хари Потър и светът на магията е представена по изключителен начин с великолепните цветни илюстрации на Джим Кей. Омагьосваща книга, идеална както за отдадени почитатели на поредицата, така и за нови читатели.

"Невероятно развълнуван съм, че ми дадоха шанса да рисувам героите, облеклото, архитектурата и пейзажите на може би най-обширния фантастичен свят в детската литература", обяснява Кей. "Историята е всичко и ще дам максимално от себе си, за да разкрия дълбочината ѝ", допълва той.

Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем."

♦ ♦ ♦


Джим Кей печели медала "Кейт Грийнауей" през 2012 г. за рисунките си към Часът на чудовището от Патрик Нес. Учи илюстрация в Уестминстърския университет и след завършването си работи в библиотеката и архивите на музея "Тейт" и Кралската ботаническа градина в Кю. След като поставя самостоятелна изложба в галерия "Ричмънд", с него се свързва издател, като така започва работата му като илюстратор на свободна практика.

Джим създава и концептуално творчество за филми и телевизионни поредици и участва в групови изложби в музея "Виктория и Албърт" в Лондон. В момента живее и работи в Нортхамптъншър с партньора си и една спасена хрътка.

Ключови характеристики
ISBN 9789542717720
SKU BKBKF000900
Автор Дж. К. Роулинг
Брой страници 272
Жанрове Филмова екранизация, Приключенски, Фентъзи
Издателство Егмонт-България
Категория Детски Научна фантастика, фентъзи и хорър Детска литература

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение