Бегуни
Бегуни

Бегуни

  • Модел: Бегуни
  • Наличност: В наличност
  • 22.00 лв.

Книга лична и световна едновременно. Роман отвъд конвенциите на романа, отвъд уседналостта на света и литературата, който не се страхува да събира истории, да наблюдава, да спира и тръгва пак. Роман за пътуващия през света и времето човек. За бягащия, за неуседналия и тревожния. За неспокойството да си жив и любопитен. Една от най-добрите европейски писателки днес с един от най-хубавите романи на новия век.

Георги Господинов

С новото издание на емблематичния роман „Бегуни“ от Олга Токарчук издателство ICU си поставя за цел да възроди интереса към една от най-знаковите съвременни писателки, важни не само за полската, но и за световната литература.

Преводът е на Силвия Борисова – органичният преводач на Токарчук на български. Но днес, десет години след първото издание на романа у нас, е преработен от преводачката и с нова редакция и корекция.

През април 2018 г. английският превод на романа Flights, дело на Дженифър Крофт, е удостоен с Man Booker International Prize, която всяка година се присъжда на преводна книга, издадена на английски. Олга Токарчук е първата полска писателка, носител на престижната награда.

Ключови характеристики
ISBN 9786197153491
SKU BKBK0004401N
Автор Олга Токарчук
Жанрове Съвременни
Издателство ICU
Категория Друга проза

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение