Настолна игра Arkham Horror (Third Edition)
Настолна игра Arkham Horror (Third Edition)

Настолна игра Arkham Horror (Third Edition)

  • Модел: Настолна игра Arkham Horror (Third Edition)
  • Наличност: В наличност
  • 164.90 лв.

Годината е 1926 и е пикът на времето си. Танцьорки танцуват до зори в опушени нощни клубове. Тъмна сянка обаче расте в града Аркам. Извънземни същества познати като Древните дебнат в празнотата отвъд времето и пространството, гърчещи се на праговете между световете. Окултни ритуали трябва да бъдат спрени и извънземните създания унищежени преди Древните да превърнат нашият свят в техни руини.
Само шепа следователи стоят пред ужасите заплашващи да разкъсат този свят. Дали ще надделеят?

Светлина в мрака
Arkham Horror Third Edition въвлича играчите в света си като следователи в странния град Аркам, Масачузец. Неописуемо зло чака в пространството между моментите и точно зад воала на съществуването ни, а следователите трябва да работят заедно за да разбулят мистерииите на Древните, рискувайки животите и здравият си разум по пътя.

Наближаващата гибел
Всяка сесия на Arkham Horror Third Edition те кара да изследваш един от четири различни сценария в мрачния и смъртоносен град. Всяко приключение води следователите ти до ръба на здравият им разум и отвъд.
В тези сценарии се състезват следователите, отчаяно търсещи улики из града и силите на мрака разнасящи гибел за да подсилят каузата си. Намирането на улики може да напредне историята на всеки сценарий донасяйки те по-близо до победата. Разпространението на гибел не само прави лоши ефекти, които те възпрепятстват, но може и да доведе до съвсем друг завършек...

Цикъл на хаоса
Сесия в Arkham Horror продължава няколко рунда, всеки от които се състои от четири фази:

  • Фаза с действия
  • Фаза с чудовища
  • Фаза със сблъскване
  • Митос фаза

Фазата с действия е шансът на следователя да разбули мистериите на Аркам. Можеш да се движиш из града, да атакуваш чудовища, да намираш улики и други докато разследваш Аркам както никога досега. Двойните модулни шестоъгълни плочки от гейм борда( нови в това издание) представляват различните квартали в града, а във всеки сценарий тези квартали са подредени по различен начин, като така предлагат нов облик и ново парче от Аркам с всяко предизвикателство.

След като си действал, Фазата с чудовищата те вкарва в най-лошите ти кошмари наживо. Чудовища бродят свободно из града, атакувайки следователите физически и ментално, насаждайки страх и разтрогвайки всеки твой план. Феновете на Arkham Horror: The Card Game веднага ще разпознаят тази фаза и ще разберат ужаса, който докарва.

Във фазата със сблъскване светът на Аркам идва към живот чрез encounter карти. Всеки квартал си има свой собствен пълен сет от карти, а играчите ги теглят една по една за да разкрият нов обрат в историята базирана на тяхната локация.

В митос фазата Аркам нараства и се променя. През тази фаза играчите се редуват да теглят токени от Митос чаша. Тези токени могат да правят всичко от "покана" на още чудовища в града до разнасяне на гибел. Докато чашата се подава от играч на играч, гейм борда се мести и променя. Тези токени правят играта по-трудна за следователите, но пък са един от малкото начини да се включат нови улики на борда, давайки на следователите цел за следване.

Ключови характеристики
SKU BGBG0000178N
Категория Настолни игри

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение
Етикети: Настолни игри