1001 светилища - том 6: Брезник и Брезнишко
1001 светилища - том 6: Брезник и Брезнишко

1001 светилища - том 6: Брезник и Брезнишко

  • Модел: 1001 светилища - том 6: Брезник и Брезнишко
  • Наличност: 2-3 Дни
  • 40.00 лв.

Представяме ви поредната книга от проекта „1001 Светилища” – детайлна карта на свещените места в българското землище.

В настоящия шести том са включени свещените места на територията на община Брезник, Пернишка област. Представени са 1 град и 34 селища с 240 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.

Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магията на значими светилища като Подземния куполен храм Гърло, светилището на Слънцето над Долна Секирна, скалните слънчеви кръгове на Бърдото, да почувствате свежестта на въздуха в Ерулската планина и Любаш, да се любувате на хълмовете на планината Вискяр, да се докоснете до древните крепости над Подземния храм Гърло, на Големи връх, и над селата Станьовци и Ноевци.

Ще можете да обходите природни забележителности като пясъчните пирамиди над Банище, да отпиете от Желязната вода на Бърдото, да повървите по билния път на Вискяр с чудесни панорами във всички посоки.

С удоволствие ще посетите музея в Брезник, екофермата на Муката в Ребро, “Бабиното ханче” до Брезник и гостилницата “Празниците” в Непразненци.

За любителите на старините са включени почти всички открити археологически паметници, множество крепости, светилища, некрополи... За любителите фотографи - красиви панорами, вековни дървета и водопади, а християнските поклонници - всички манастири, църкви, параклиси, оброчища, свещени извори...

В ръцете ви е един подробен и полезен пътеводител на свещените места, резултат от повече от десет години обхождане на забележителностите в Брезнишко..

Приятно пътуване!

Към всички обекти в книгата е изработена карта за Google Maps, която можете да свалите на вашия телефон и по нея да обикаляте по забележителностите. Всеки обект е маркиран на точното си място и към него периодично ще бъде качвана и обновявана информация и снимки. За тази карта е направен и QR код, чрез който можете веднага да имате достъп до нея! Достатъчно е да имате инсталиран четец за QR код на телефона.

Ключови характеристики
ISBN 9789543192496
SKU BKBK0014302N
Автор Димитър Тонин
Брой страници 382
Жанрове География, Пътеводители, Туризъм
Издателство Шамбала
Категория Духовност, митология, езотерика

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение