Осъдени на живот
Осъдени на живот

Осъдени на живот

  • Модел: Осъдени на живот
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Коза Ностра е като гепарда - променя се, за да остане пак същата

„Кариерата” на Нино Джакония набира все повече скорост в клана на Корлеонезите. Зет му Гаспаре за кратко време достига върховете на Купола. Години наред и двамата се славят като най-жестоките и безскрупулни убийци, изцяло предани на Коза Ностра.

Но Нино има едно слабо място: безрезервната всеотдайност към съпругата му Роза Мартинез. Тя принадлежи на губещата организация на Палермитаните. Роза е красива, но нещастна, и се омъжва за Нино не от любов, а за да се избави от деспотичния си баща. Избор, който превръща живота й в ад. За да си върне това, което насила са ѝ отнели, Роза се впуска в опасна игра... 

Същевременно по следите на Гаспаре и Нино са тръгнали вироглавата прокурорка Елвира и комисарят Матео Ди Джанантонио. И двамата раздирани от съмнения и противоречия, и двамата решени да стигнат докрай. Да разбият мафията.

А за Коза Ностра е дошъл часът на промяната – като гепардът – да се преобрази, за да остане пак същата... 

Осъдени на живот“ е поразяващ роман – с напрегнат ритъм, кинематографичен ефект и сюжет като изтъкано платно, върху който всеки елемент се откроява ясно. Богата на цветове и заредена със силна емоция картина на сицилианската действителност. 

Осъдени на живот“ е обявен за най-добрия съвременен роман за мафията.

 

♦  ♦  ♦

Салво Сотиле е роден през 1973 г. в Палермо. Съвсем млад започва журналистическата си кариера и през последните двайсет години отразява всяко значимо събитие в Сицилия. След забележителния си опит като кореспондент в Италия и в някои от най-горещите точки в света Салво се премества в Рим и вече три години води предаване за неразрешени криминални случаи.

Ключови характеристики
ISBN 9789543892549
SKU BKBKC000836
Автор Салво Сотиле
Брой страници 320
Жанрове Криминални, Трилъри
Издателство Ера
Категория Криминални и трилъри

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение