Кръгъл пъзел D-Toys от 525 части - Мадона Магнификат, Сандро Ботичели
Кръгъл пъзел D-Toys от 525 части - Мадона Магнификат, Сандро Ботичели

Кръгъл пъзел D-Toys от 525 части - Мадона Магнификат, Сандро Ботичели

  • Модел: Кръгъл пъзел D-Toys от 525 части - Мадона Магнификат, Сандро Бот
  • Наличност: В наличност
  • 19.99 лв.

„Мадона Магнификат“, или „Мадоната с Младенеца и петима ангели“, е картина, дело на италианския художник Сандро Ботичели. Оригиналът на творбата датира от края на XV век, а от D-Toys са използвали шедьовъра като изображение на своя великолепен пъзел. Продуктът се състои от 525 части и придобива кръгла форма в завършен вид. Той е част от серията “Masters of the Renaissance” на марката.

Сандро Ботичели (Sandro Botticelli) 

В апогея на славата си, флорентинският художник Сандро Ботичели е сред най-ценените художници в Италия. Неговите изящни картини на “Мадоната с Младенеца”, “Поклонението на влъхвите”, олтарите и митологичните сюжети, като “Марс и Венера”, “Раждането на Венера” и така различната “Пролет” (на светска тематика) са венец на неговата кариера. Роден през 1445 г. Алесандро ди Мариано Филипепи бил будно дете, което лесно се отегчавало в училите, обичало да разказва остри вицове и преди да стане популярно с картините си, се прочуло с пъргавия си ум. Наричали го Ботичели (от “малко буренце за вино” – прякор, който получил “по семейна линия”, заради пълния си брат). 

За щастие на учителите, родителите му го изпратили да стане чирак при флорентинския златар Масо Финигера. По-късно сменил студиото и постъпил при художника Филипо Липпи. Скоро след това талантът му разцъфтял и Ботичели започнал да изпълнява поръчки за флорентинските църкви и катедрали и отворил собствено ателие. 

През 1472 г. той се присъединява към групата флорентински художници – Compagnia di San Luca и взима сина на своя учител за ученик – Филипино Липпи. 

Именно в този период се оказва, че връзките, които е създал по време на своето чиракуване при семейство Липпи са му осигурили така важните контакти с влиятелните флорентински фамилии и по-специално с Медичите (които на практика управляват Флоренция). Вниманието и пристрастеността им към Ботичели водят началото си от картината му “Поклонението на влъхвите”, като почти през целия си останал живот той рисува картини за тях (като “Пролет”, която днес е в галерия “Уфици”). Освен това прави и илюстрации по “Божествена комедия” на Данте. 

Звездата на художника изгрява още веднъж, когато през 1481 г. е поканен от папата, за да се включи в изографисването на наскоро завършената Сикстинска капела във Ватикана. 

Там Ботичели рисува стенописи, изобразяващи живота на Мойсей, изкушенията на Христос и няколко папски портрета. Това е и единственият период, когато художника рисува извън Флоренция. 

След като се завръща, Сандро Ботичели се увлича по идеите на популярния по онова време монах Савонарола, който обаче е отлъчен от църквата и обесен, а художника изпада в немилост и до края на дните си тъне в нищета. Произведенията му са забравени за почти три века, а днес се смятат за едни от върховете в изобразителното изкуство на ранния Ренесанс.

Ключови характеристики
SKU TYPZ0003904
Брой части 525
Изображения Известни личности, История
Категория Пъзели в нестандартна форма D-Toys
Марка D-Toys
Материал Картон
Предназначение За развиване на въображението
Типове пъзел Пъзели с нестандартна форма

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение