Дизайнерски ШАХ със стикери и дървени пулове
Дизайнерски ШАХ със стикери и дървени пулове

Дизайнерски ШАХ със стикери и дървени пулове

  • Модел: Дизайнерски ШАХ със стикери и дървени пулове
  • Наличност: 2-3 Дни
  • 42.00 лв.

Играта на шах определено развива логиката и стратегическото мислене на участниците, но ако искате тя да бъде още по-забавна, можете да го направите с дизайнерския шах с дървени пулове, на които се залепват стикери, разработени по дизайн на популярния художник Джакобо Мониз. В комплекта има 32 пула, 16 стикера, както и красива торбичка, в която да се прибират пуловете. В комплекта има естествено и игрално поле, както и инструкции, които са илюстрирани. 

Препоръчва се за деца над 5 години.

Регламент на играта Шах: 

  1. Стикерите се залепят върху една от страните на дървените пулове. 
  2. Играчите разпределят помежду си белите и черните пулове със стикери и ги подреждат върху игралното поле по начина, показан на инструкцията. 
  3. Пръв винаги започва играчът с бели стикери върху пуловете. 
  4. Начин на движение на фигурите: Пешката може да се движи напред с един ход към незаетото поле. Само при първия ход на играча в партията, пешката може да се придвижи с две полета напред. Пешката може да се придвижва на поле, заето от фигура на противника, диагонално пред нея, като взема тази фигура. Когато пешката достигне последния ред от стартовата си позиция, може да бъде заменена като част от този ход с кон, топ, офицер или царица от същия цвят. Конят може да се движи в ход изписващ буквата Г (две полета по хоризотнала или вертикала + две перпендикулярни на тях полета). Офицерът може да се движи по всяко поле на диагонала, на който стои, но не може да прескача фигури, разположени на пътя му. Замъкът (топът) може да се движи по всички полета по вертикала или хоризонтала, на който стои, но не може да прескача фигури, разположени на пътя му. Царицата може да се движи по всички полета по вертикала, хоризонтала или диагонала, на който стои, но не може да прескача фигури, разположени на пътя й. Царят може да се движи по вертикала, хоризонтала или диагонал, но само с по едно поле, което е незаето. 
  5. Играчите местят своите пулове редувайки се един с друг. Във всеки ход се мести само по една фигура спрямо начинът й на движение. Целта на всеки играч е да постави в "мат" на царя на противника си. Това означава, че противникът му е "под шах" и не може да избяга с царя си на неатакувано поле. Ако позицията е такава, че никой от играчите няма възможност да матира противника си, резултатът е реми (равен).
Ключови характеристики
SKU TYBG0000094
Категория Класически Детски игри
Марка APLI

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение